Vårruset 2020 Malmö

Måndag 27 april kl 18.30

Varmt välkommen till Vårruset i Malmö. Låt Vårruset bli en kul grej med kompisarna, en formkoll eller början på ditt nya träningsliv.
Vårruset är ett lopp för alla tjejer – gammal som ung, nyss uppstigen ur soffan, som riktigt vältränad. Du kan springa, jogga eller gå banans 2,5 KM eller 5 KM runt den vårsköna och löparvänliga Pildammsparken.

Nya banor 2020
Start: Baltiska vägen (vid Galateas hage, Pildammsparken).
Mål: Grönområdet vid korsningen Baltiska vägen/Carl Gustafs väg.

Anmäl dig eller din grupp här

Du kan anmäla en grupp – eller flera grupper – på sex deltagare, eller dig själv som individuell deltagare. Vi rekommenderar att deltagarna är minst 13 år gamla (11 år tillsammans med målsman). För 2,5 kilometer gäller 11 år (7 år tillsammans med målsman). I en grupp kan det ingå både deltagare i Fun Run och i Tidtagning-klassen (mer info nedan).

Beroende på när du anmäler dig under året så varierar priset. Du vinner på att anmäla dig tidigt. Se vår prismatris för närmare information om de olika nivåerna som gäller fram till loppet 2020.

Detta ingår:

 • Peppande uppvärmning.
 • Alltid 5 kilometer eller nyheten 2,5 kilometer.
 • Vegetarisk picknick från Coop till alla lag.
 • Spring eller gå – du väljer själv.
 • Alltid en vardagskväll.
 • Scenshow med fina priser.
 • Schysst musik längs banan.
 • Två vätskekontroller.
 • Vårrusets medalj.
 • Produkter från våra sponsorer.
 • En riktigt kul kväll med tjejerna.
 • Vi bidrar i kampen mot barncancer.

Välj mellan Fun Run och Tidtagning:

Vårruset erbjuder valfrihet. Du kan själv välja om du vill ha tidtagning eller ej på den 5 km långa banan. Vårruset har därför två klasser: Fun Run och Tidtagning.

Fun Run kan du själv kontrollera din tid på klockorna vid målet.

Tidtagning-klassen är en möjlighet för dig som orkar springa eller jogga hela banan. Du får din tid noterad. Med hjälp av ett datachip som är fäst på nummerlappen registreras tiden från passering av startlinjen till passering av mållinjen. Du får alltså din verkliga löptid på 5 km. Denna tid finns i resultatlistan här på loppets hemsida samt på det diplom som du kan ladda hem efter loppet.
Deltagarna i Tidtagning-klassen startar i grupp 1 eller i grupp 2.

Visa hänsyn under Vårruset

Det är många deltagare i Vårruset. För att det inte ska bli stockningar vid starten eller längs banan är det viktigt att alla visar hänsyn.

De som vill hålla lite högre fart måste ha möjlighet att ta sig fram. För att allt ska fungera smidigt under loppet har Vårruset några enkla regler:

 • Det är inte tillåtet att ha med sig en hund under loppet
 • Tag med regnkläder om det ser ut att bli dåligt väder. På grund av skaderisk är det inte tillåtet att ha med sig paraply under loppet
 • Har du med dig barnvagn eller stavar startar du i den sista startgruppen

Med vänliga hälsningar

MAI

Lyssna på Vårrusets signaturlåt ”Vårens rus”

Gruppen Semisoul – Lotta Gustavsson, Malin Nordholm och Ellinor Videfors – sjunger Vårrusets officiella signaturlåt ”Vårens rus”. Kenneth Fridén har skrivit text och musik och Martin Klaman har producerat.

Information om Vårruset

Vill du ha mer omfattande information om Vårruset-loppen så kan du läsa på:

>> www.varruset.se

2020/04/27 18:30:00

DATUM 27 MARS 2020

PÅ GRUND AV CORONAUTBROTTET STÄLLS VÅRRUSET IN

Vårruset är världens största motionsserie för kvinnor och samlar årligen 85 000 deltagare på 20 orter över hela landet. Det är en komplex turné att genomföra och både från den centrala organisationen och hos arrangörsföreningarna ute i landet, har det lagts ner mycket jobb och för att planera och marknadsföra evenemangen. Beställningar har gjorts, material har producerats och kostnader har till stor del redan tagits för att vara så redo som möjligt inför turnén.

Den ideella idrottsrörelsen står, likt många andra branscher, inför sitt kanske största hot någonsin. Föreningar runt om i landet är beroende av intäkter från evenemang för att kunna bedriva verksamhet för barn, unga och elit. Utan dessa evenemang skulle idrottsrörelsen som vi känner den inte kunna överleva. Vårruset är en viktigt, ja i många fall den viktigaste, intäktskällan för de ideella arrangörsföreningarna under hela året. Vi har gjort allt i vår makt för att hitta lösningar och vrida och vända på problemet. Tittat på möjligheter till att flytta evenemangen, genomföra dem på annat sätt. Men till slut var vi tvungna att ta beslutet att helt ställa in årets turné. För första gången sedan 1989 kommer Vårruset inte arrangeras.

I våra allmänna villkor för deltagande vid våra evenemang beskrivs att vi som arrangörer inte har någon skyldighet att ersätta deltagarna om loppet ställs in på grund av en händelse utanför vår kontroll eller för deltagarnas säkerhet. Vårt allra största fokus för tillfället är att säkra att det överhuvudtaget kan bli en Vårruset-turné 2021. Det vi kan lova är att vi som arrangörer aldrig någonsin kommer att försöka sko oss på situationen, och att den dag vi vet om vi får del av de stödpaket som nu planeras till både ideella verksamheter och näringslivet, kommer dessa medel användas för att på ett eller annat sätt kompensera er deltagare. Vi ber om förståelse för att vi just nu inte kan säga något mer.

Det är en sorglig stund men samtidigt är vi stolta över att just ni anmält er till Vårruset och att ni därmed valt att stötta den svenska idrottsrörelsen. Det stödet behövs. Det är bara med det i ryggen vi kan komma tillbaka starkare och bättre. Vi lovar, Vårruset 2021 kommer att bli vårt stora tack till er!

Med vänliga hälsningar

Daniel Almgren

VD för Marathongruppen, arrangör av Vårruset-turnén.

Nyhet 2020

Vi är så glada över att Vårruset på alla orter kommer erbjuda även 2,5 km Fun Run som distans i år.

• En perfekt distans för dig som vill powerwalka.
• En riktig sprintsträcka för dig som vill springa snabbt.
• En strålande distans att dela med din lilla dotter eller gamla mamma.
• En lagom hög tröskel till livets allra första lopp! Eller kanske en comeback?

Och SJÄLVKLART så kan du som springer 2,5 km ändå vara med i ett lag tillsammans med 5 km-löpare. ALLA medlemmar är lika viktiga för laget oavsett distans.

Anmäl en grupp med 6 medlemmar Coop bjuder på picknick

Samla ihop sex Vårruset-deltagare bland dina kollegor, grannar, släktingar eller kompisar. Anmäl er som en grupp och upplev en inspirerande kväll. Vårrusets huvudsponsor Coop bjuder hela gruppen på en god picknick, komponerad av Coops matinspiratör Sara Begner.

>> Klicka här anmäl er idag!

Hur får jag min nummerlapp?

I år kommer vi inte posta nummerlapparna till deltagarna, utan de kan hämtas ut vid två tillfällen, på startplatsen evenemangsdagen naturligtvis och vid ett tidigare tillfälle, plats och tid meddelas inom kort.

Mammastartgrupper

Vi satsar lite extra på alla mammor. Vill du delta i Vårruset med barnvagn? Starta i vår mammastartgrupp som är den sista startgruppen. Vi kommer också ge alla mammor lite extra träningstips under våren. Du anmäler dig som vanligt men väljer mammastartfållan på plats på evenemangsdagen.

Stöd kampen mot barncancer

Vårrusets samarbete med Barncancerfonden som drog igång 2017 blev en riktig succé. Över 1,4 miljoner kronor samlade Vårrusets deltagare in till kampen mot barncancer första året. Inför 2020 förstärks samarbetet.

>> Läs mer!

Evenemangsområdet

Vårrusets evenemangsområde i Pildammsparken har i år flyttats från ”Tallriken”. Målgången sker nu på grönområdet vid korsningen Baltiska vägen/Carl Gustafs väg. Massor med pepp och underhållning från vår DJ och vår konferencier. Alla Vårrusets samarbetspartners finns på plats med tävlingar, provsmakningar och försäljning. Kom hit i tid och njut av stämningen.

Våra nya banor

Ny bansträckning 2020 för 5 KM och det nya alternativet 2,5 KM!
Start: Baltiska vägen (vid Galateas hage, Pildammsparken).
Mål: Grönområdet vid korsningen Baltiska vägen/Carl Gustafs väg.

>> Ladda ner bansträckning 2.5 KM

>> Ladda ner bansträckning 5 KM

Vårrusets banor slingrar sig genom den vackra Pildammsparken. Större delen av banorna går på de härliga parkstigarna vid vattnet, och du springer också en del av sträckan på asfaltsvägar i anslutning till parken. Förutom den otroligt vackra miljön är banan flack och väldigt lättsprungen. Längs vägen kommer du bland annat bli peppad av musik och DJ:s så att du ska ha kul och känna dig starkare än någonsin under loppet.


Kontakta oss

För mer information om Vårruset i Malmö, kontakta MAI:s kansli.

Telefon
040 – 86 900

MAI:s kansli har öppettider i växeln:
Måndag – fredag kl 10.00 – 15.00
Lunchstängt 12.00 – 13.00

Postadress
MAI Vårruset
Box 5077
200 71 MALMÖ

Besöksadress
Eric Perssons väg 53,
Friidrottshallen Atleticum vid Malmö Stadion

Presentkort

Vårruset i Malmö arrangeras måndagen den 27 april 2020.

Ge bort en startplats till en vän/väninna, arbetskamrat eller löparkompis som en utmaning.

Gör så här:
1. Anmäl den person som du vill ge en plats i Vårruset 2020 Malmö.

2. Klicka på länken nedan så kan du skriva ut ett presentkort på en plats i Vårruset 2020 Malmö.

OBS! Presentkortet har inget värde om Du inte samtidigt gjort en anmälan och betalning till Vårruset 2020 Malmö.

>> Ladda ner presentkortet
>> Anmälan, klicka här!

Krävs att du har Adobe Reader för att öppna, läsa och skriva ut PDF-filer.

>> Klicka här för att ladda ner senaste versionen av Adobe Reader gratis.